post_thumbnail2
12 oktober, 2022 at 09:52 | ZORGINNOVATIE

Dynamische Kick-off MIEC Zorgtechnologie

Dynamische Kick-off MIEC Zorgtechnologie

Tijdens een goed bezochte kick-off van de MIEC Zorgtechnologie presenteerde programmamanager Helmi van den Akker (Koning Willem 1 College) de doelstellingen en programmalijnen van dit project.
Vanuit duurzame samenwerking tussen het onderwijs en het werkveld, werken aan de zorg betaalbaar en toegankelijk houden. Hierbij is inzet van technologie en digitale vaardigheden noodzakelijk, maar alleen waar dit van toegevoegde waarde is voor de zorgverleners en zorgdragers.

Er volgde een dynamische middag, waarin de belangstellenden werden meegenomen langs de actuele ontwikkelingen en ambities binnen het Brabantse Zorglandschap door middel van presentaties en workshops.

Het Summa college, locatie Zorg, verleende gastvrijheid en toonde de deelnemers resultaten van praktijkonderzoek vanuit hun practoraat Samen Slim Zorgen. Daarvoor demonstreerde het GET-LAB (Avans) digitale instrumenten die in de zorg(opleiding) ingezet kunnen worden, waarbij al voorzichtig de dialoog met het publiek op gang kwam over de waarden.

Tijdens de workshops deelden enkele partners hun kennis en showden mooie initiatieven van samenwerken en opleiden in de zorg. Zo deelde onder andere het T-huiz project (Den Bosch en Oss) de voordelen van een huis vol handige (technische) hulpmiddelen die uitgeprobeerd en ervaren kunnen worden.
En liet BrabantZorg zien hoe zij in samenwerking met Compaan met beeldzorg zijn gestart en zij vervolgens – na een tussenevaluatie – hiervoor een bijbehorende training voor hun zorgprofessionals ontwikkelden. Representatieve voorbeelden van waar deze kersverse MIEC Zorgtechnologie voor staat!

Mocht je ook interesse hebben om deel te nemen, of meer informatie willen, mail gerust naar programmamanager Helmi van den Akker: h.vanzelst@kw1c.nl