kennispact-header-zorgtechnologie-3

Zorgtechnologie

Zorgtechnologie heeft de toekomst!

Intro-left-zorg
Intro-right-zorg

De zorgprofessional van de toekomst en docenten in het mbo beter voorbereid op de uitdagingen die hen te wachten staan in een snel veranderend zorglandschap, dat is het doel van MIEC Zorgtechnologie.

MIEC Zorgtechnologie is een initiatief waarbij onderwijs- en zorginstellingen gezamenlijk projecten uitvoeren.

 

PROGRAMMALIJN

ZORGTECHNOLOGIE

In beeld brengen en verbeteren van basiskennis en -vaardigheden op het gebied van Zorgtechnologie voor docenten en zorgprofessionals aan de hand van leerarrangementen.

MEER WETEN NEEM CONTACT OP
PROGRAMMALIJN

ZORGTECHNOLOGIE

Het versterken van de digitale en technologische competenties van opleidingsprofessionals in het onderwijs en de zorg. We werken o.b.v. praktijkgericht onderzoek.

MEER WETEN NEEM CONTACT OP
PROGRAMMALIJN

ZORGTECHNOLOGIE

Ontwikkeling van een keuzemodule Innovatie Ambassadeur waarin verdiepende kennis en vaardigheden voor innovatieambassadeurs in de zorg en onderwijs wordt aangeboden voor het succesvol implementeren van innovaties.

MEER TE WETEN KOMEN?
PROGRAMMALIJN

ZORGTECHNOLOGIE

Een kaart van zorgfieldlabs in Noord-Brabant. Doel: docenten en studenten informeren over doelen, inhoud en doelgroepen van Zorgfieldlabs. Stimuleren van kennisuitwisseling voor- en tussen – verschillende onderwijsinstellingen via de labs.

NEEM CONTACT OP
Slider-Projecten1-zorg
Slider-Projecten2-zorg
Slider-Projecten3-zorg
Slider-Projecten4-zorg
Expertise versterken

We brengen onderwijs- en zorgmedewerkers samen in projecten (programmalijnen) die gericht zijn op het verbeteren van de technologische vaardigheden en het anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in de zorg. Deze projecten versterken de expertise en het innoverend werkgedrag van zorgprofessionals en docenten, en slaan een brug tussen onderwijs en praktijk, waardoor een naadloze overgang naar de zorg van de toekomst mogelijk wordt. 

2e-dubbel-foto-left-zorg
2e-dubbel-foto-right-zorg
Toegevoegde waarde

De zorg en ondersteuning voor kwetsbare burgers betaalbaar en toegankelijk houden door volop in te zetten op nieuwe technologieën en digitalisering.  

Technologie

Technologie is daarbij geen doel op zich, maar biedt de mogelijkheid om nieuwe werkroutines, werkprocessen en diensten te ontwikkelen die waarde toevoegen voor zowel zorgverleners en zorgvragers. Daarbij is van belang dat de huidige en toekomstige zorgverleners mee kunnen blijven doen in het zich voortzettend proces van de digitalisering van de zorg.

quote-image-zorg
Minou Knepflé – Coördinator MIEC Zorgtechnologie

“De zorg en ondersteuning voor kwetsbare burgers betaalbaar en toegankelijk houden door volop in te zetten op nieuwe technologieën en digitalisering.”