kennispact-header-voedsel-3

Voedseltransitie

Transitie naar een duurzaam voedselsysteem!

Intro-left-voedseltransitie
Intro-right-voedseltransitie

Met Beet! slaan het onderwijs en het bedrijfsleven de handen ineen om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het voedselsysteem in Brabant. 

Beet! is een samenwerking tussen het mbo- en hbo-onderwijs en het bedrijfsleven in de agrifoodsector in Noord-Brabant. Beet! staat voor Brabant Eet en is een programma binnen het thema. Alles op deze pagina heeft daar betrekking op.

Het initiatief voor Beet! is genomen door Kennispact MBO Brabant en mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Investeringsfonds mbo van het ministerie van OCW

MBO NEEMT DE LEAD

VOEDSELTRANSITIE

MBO Brabant pakt de regie bij Brabantse voedseltransitie. Lees het totale interview met programmamanager Dymphy Kees in de oktober-2023 uitgave van het CIV Groen magazine.

LEES HET INTERVIEW
PROJECT

VOEDSELTRANSITIE

Vier Curio locaties, vmbo en mbo, experimenteren met het telen in een ledkar.
Een ‘van grond tot mond’ project waar teeltopleiding, labonderwijs en keuken/voeding & voorlichting samen optrekken.
Dit project is onderdeel van Beet!

MEER TE WETEN KOMEN
slide
slide2
Voor een toekomst in de agrifoodsector

We willen samenwerken aan een nieuw voedselsysteem in Brabant waarbij gezond, eerlijk, duurzaam en lekker eten centraal staat. Eten dat goed is voor mens, dier en omgeving en dat een faire prijs en waardering oplevert voor wie dat voedsel produceert.

Om dat voedselsysteem te bouwen is structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en de provinciale overheid cruciaal. Beet! is een samenwerking tussen het mbo- en hbo-onderwijs en het bedrijfsleven in de agrifoodsector in Noord-Brabant. 4 Mbo-instellingen, 50 bedrijven en 5 brancheorganisaties in de agrifood, 3 hbo-instellingen en de provincie Noord-Brabant nemen deel aan het publiek-private-samenwerkingsverband.

2e-dubbel-foto-left-voedseltransitie
2e-dubbel-foto-right-voedseltransitie
Nieuw voedselsysteem

De veranderende landbouw- en voedselsector in Brabant vraagt om voldoende goed gekwalificeerde professionals die kunnen bijdragen aan de gewenste transitie van het voedselsysteem.

Samenwerking

Door samenwerking komen partners in contact met toekomstige medewerkers in de agrifoodsector. Innovaties in het voedselsysteem krijgen plek in het onderwijs. Hiervoor is een gedifferentieerd aanbod in het onderwijs noodzakelijk. De medewerkers zijn zo goed voorbereid om met de veranderingen in de sector om te gaan. 

quote-image-voedseltransitie
Dymphy Kees – Programmamanager Beet!

“Gezond, eerlijk, duurzaam en lekker eten staan centraal binnen het project Beet!”