MVAI-logo
terug naar events

NOLAI webinar | AI technologie en data in onderwijs

Over AI in onderwijs wordt veel, erg veel gepraat in Nederland. Hoe staan wetenschappers hier eigenlijk tegenover? Wordt er al nationaal of internationaal onderzoek gedaan? En welke kennis leverde dat dan op? Bij NOLAI wordt dit ieder jaar geïnventariseerd.

Stand van zaken
AI technologie en duurzaam omgaan met data is een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van AI voor onderwijs. Tijdens deze webinar van NOLAI praten Kilian Geryszewski (leraar) en Job Doesburg (onderzoeker) je bij! Wat is de stand van zaken?

Deze webinar vindt plaats in het teken van de Maand van AI in onderwijs, georganiseerd door NOLAI, Kennisnet, SURF en de Nederlandse AI Coalitie. 

Zie ook

Meer weten
Neem gerust contact op via nolai.communicatie@ru.nl

Juni is dé maand van AI in het onderwijs, ontdek wat er te doen is!
Elke week in juni worden online en live verschillende events georganiseerd over AI in het onderwijs. Via deze link vind je het voorlopige programma, deze wordt nog steeds aangevuld. MIEC Data heeft uitgezocht wat er in Brabant, voor het mbo, te doen is.

Podcast tips:

AI in het onderwijs | Metis onderwijsgroep

Grip op AI| Noord-Brabant als AI-centrum van Nederland | Skills Town

De kracht van onderwijs | wendbaar en beter onderwijs (Lodewijk Asscher) | Curio

Podcast met PIT | ROC Tilburg

Fontys AI Garage | Fontys

Cubiss adviseert en ondersteunt de bibliotheken in Brabant en Limburg en is partner van MIEC Data. Kennismaken met AI is onderdeel van het programma ‘Digitaal Burgerschap’. Iedere week in juni is er een dagelijks aanbod van achtergronden, toepassingen, dilemma’s en toekomstbeelden rond AI. De gehele maand is bedoeld als kennismaking met AI. Elke dag delen zij via een padlet AI gerelateerde artikelen, video’s, visies etc.. Bekijk de padlet hier!

De maand van AI is een gezamenlijk initiatief van Kennisnet, NLAIC, Npuls, NOLAI, SURF en de SIG AIED.

Vragen over dit event?

Stel ze hieronder en we beantwoorden ze zo snel mogelijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.